Wednesday, 15 February 2012

Khabar dari Hospital Erkang Beijing. Hari Pertama.


An-Nur dan Mama, Raja Rohaisham sebaik tiba di Lapangan Terbang Beijing.

Suhu di bawah paras -5 darjah, bawah paras beku. Berbalut tebal kedua mereka, dari suhu panas di Malaysia ke suhu sejuk di sana. Tidak mengapa demi mengejar sebuah impian.


An-Nur diperiksa oleh sekumpulan doktor dan ahli fisioterapi. Awalnya, pemeriksaan menyeluruh dijalankan ke atas An-Nur seperti mengambil darah, X-Ray, memeriksa jantung dengan ultrasound. Butir-butir dicatatkan untuk membuat rumusan dan memutuskan bentuk program rawatan yang akan dijalankan ke atas An-Nur.


Gambar Baba An-Nur Mohd Afandi berlatarbelakangkan Hospital Erkang. Kediaman mereka seperti sebuah apartment satu bilik di belakang hospital ini.
Sebaik mereka tiba di Lapangan Terbang dijemput oleh kakitangan Hospital dan dibawa terus ke bilik untuk berehat.  Doktor akan datang ke bilik untuk melihat keadaan An-Nur.


Hospital Erkang. Tempat di mana An-Nur bakal melalui sesi rawatan dan sesi  fisioterapi dan pemulihan intensif di sini. Maklumat lanjut mengenai program ini boleh di dapati dari http://www.hfind.net/ .


Keluarga An-Nur bergambar dengan Puan Anna dan suaminya En Zack yang bekerja di Kedutaan di Beijing. Puan Anna telah menghubungi Admin Hope2walk di sebelah paginya dan di waktu petang telah menziarahi keluarga An-Nur di bilik mereka. Pasangan ini akan membantu mendapatkan beberapa keperluan keluarga An-Nur.

Alhamdulillah, nampaknya segala urusan mereka di sana telah dipermudahkan.

Terima kasih kepada semua yang telah menyumbang dan membantu dengan pelbagai cara.

0 comments: